Gebelik Sonlandırma

Gebelik Sonlandırma

Gebelik Sonlandırma
İstenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacı ile uzman doktor tarafından gerçekleştirilen gebelik sonlandırma işlemine kürtaj denilmektedir. Gebelik sonlandırma kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından gerçekleştirilmesi gereken küçük operasyonlardan bir tanesidir. Genel olarak istenmeyen gebeliklerin sonlandırılması amacı ile yapılmaktadır. Ayrıca gebelik sonlandırma dışında düşük yapan kadınlarda, rahim içinin temizlenmesi, rahim içinde kalan parçaların temizlenmesi, bebeğin anormal gelişim göstermesi ya da bebeğin anneye zarar vermesi gibi durumlarında uygulanmaktadır. 
Gebelik sonlandırma dünya genelinde yasak olmakla beraber ülkemizde de yasal olarak yapılmaktadır. Fakat devlet hastanelerinde yapılan gebelik sonlandırma işlemi zorunluluk halinde gerçekleşmektedir. İsteğe bağlı olarak yasal olmasına rağmen devlet hastanelerinde kürtaj işlemi yapılmamaktadır. Bu nedenle kürtaj olmak isteyen kişi özel hastaneler ya da özel klinikleri araştırıp uzman hekim tarafından operasyonu geçirilmelidir. Merdiven altı yerlerin çok fazla yaygınlaştığı durumu göz önüne alınırsak kadın sağlığı açısından bu yerlerde kürtaj yaptırmak oldukça risklidir. Kürtaj yapacak olan doktorun tecrübesi, bilgisi, işlem sırasında kullanılacak olan tıbbi aletlerin kalitesi ve çalışanlar oldukça önemlidir. Bu unsurlara dikkat edildiği takdirde gebelik sonlandırma işleminin riski neredeyse hiç yok denecek kadar aza indirgenmiştir. 

Gebelik Sonlandırmanın Riskleri
Gebelik sonlandırma işlemi ülkemizde 10.hafataya kadar yasal olmakla beraber bazı ender durumlarda 10 haftalık süreyi geçebilmektedir. Gebeliğin süresi baz alınarak ve kişinin isteğine bağlı olarak lokal ya da genel anestezi ile gebelik sonlandırma işlemi gerçekleşmektedir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi gebelik sonlandırma işleminde de bazı riskler bulunmaktadır. 
Kanamaların olması,
Rahim ve bağırsak delinmesi,
Gebeliğin sonlandırılamaması,
İşlemden sonra içeride parça kalması,
Anesteziye bağlı olarak sorunlar yaşanması,
Rahim içindeki dokuların tahrip edilmesi,
Rahim içinde yapışıklık olması sonucunda adet görememe ya da az görme gibi riskler ile karşılaşıla bilinmektedir. Fakat uzman hekim, güvenli klinik ve çalışanların tecrübesi ile bu riskler oldukça aza indirgenmiştir. Gebelik sonlandırma işlemi bittikten sonra hasta normal yaşantısına dönerek yaşamına devam edebilmektedir. Kürtaj işlemi ortalama olarak anesteziye bağlı olan süreç sayılmaz ise 5-15 dakika arasında değişmektedir. 

 

LOGO
kurtajfiyatlari
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz