Detaylı Ultrason

Detaylı Ultrason
Detaylı Ultrason

Detaylı Ultrason

Detaylı Ultrason (Ayrıntılı Ultrason)
Detaylı (ayrıntılı) ultrason aynı zamanda ileri düzey ultrason olarak da adlandırılmaktadır. Detaylı ultrason ile bebeğin tüm organlarının sağlıklı bir şekilde gelişip gelişmediğini takip etmek bu şekilde mümkün olmaktadır. Gebeliğin sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanabilmesi için bebeğin anne karnındaki durumunun detaylı bir şekilde gözlenebilmesi için önemlidir. Öncelikle detaylı ultrason, üç boyutlu ultrason ya da renkli ultrason ile karıştırılmamalıdır. Detaylı ultrason, anne karnındaki bebeğin dört boyutlu görüntüsünün alınmasını sağlamaktadır. Bazı anne adayları, detaylı (ayrıntılı) ultrason çekiminin bebeğe ve gebeliğe herhangi bir zarar verip vermeyeceğinden endişe etmektedir. Ancak ultrason, röntgen gibi tehlikeli etkide bulunmadığından gebelik için zararlı olmamaktadır. Bu konu üzerinde gerçekleştirilen araştırmalar detaylı ultrasonun, bebek ve anne adayı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını göstermektedir.

Detaylı Ultrason Nasıl Yapılır
Detaylı ultrason yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar süren bir görüntüleme işlemidir. İşlem esnasında gebenin uzanması istenir. Gebenin karnına jel sürülerek ultrason cihazının probu karın üzerinde gezdirilerek görüntüler anında monitöre aktarılmaktadır. Radyoloji uzmanı ultrason raporlarını çıkararak aile ile paylaşılmaktadır.
Detaylı ultrasonda ilk olarak rahim yüzeyi ve yumurtalıklar görüntülenmektir. Zira bu bölgede kist ya da miyom benzeri yapıların varlığı kontrol edilmektedir. Bu işlem gerçekleştikten sonra ise bebek odak noktası olarak bebeğin kol, bacak, göğüs kafesi, organları, kalbi, boynu kısacası tüm bölgeleri inceleme altına alınmaktadır. 

Detaylı Ultrason ile Anomali Kesin Saptanır mı
Ayrıntılı ultrason en iyi merkezlerde en tecrübeli uzmanlar tarafından yapılsa bile asla bebekteki anomalileri %100 saptanmamakta, ortalama %70 civarında anomaliler saptanabilir. Çünkü bazı anomaliler ultrasonda belirlenecek belirtiler vermez ve bazı anomaliler ultrason yapıldıktan sonra daha ileri aylarda da gelişebilmektedir. Normalde bütün gebeliklerin yaklaşık %2-3 kadarında anomali (doğumsal kusur) olmaktadır. Tek yumurta ikizlerinde ve akraba evliliklerinde bu oran %4-5 civarında saptanmaktadır. 

Detaylı Ultrason Ne Zaman Yapılır
Anne karnındaki bebeğin sağlık durumunun incelenmesinde kullanılan ve yüksek görüntü kalitesi sayesiyle ön plana çıkan detaylı ultrason tüm gebeliklerde yapılan bir işlemdir. Gebelik sürecinde gebeliğin 11. haftası ile 14. haftası arasında yapılan bu işlem aynı zamanda 18. haftası ila 24. haftası arasında da yapılmaktadır. Gebeliğin hangi haftasında işlemin yapılacağına kadın hastalıkları ve doğum uzmanı karar vermektedir.

 

Neler Sunmaktayız

Acil Doktor

Acil olarak doktora ihtiyaç duyduğunuz anlarda yanınızdayız.

7/24 Destek

7/24 telefon desteğimiz ile doktorumuza ulaşabilirsiniz.

Gizlilik

Gizlilik ilkemiz ile hasta bilgilerimizi kimselerle paylaşmıyoruz.

Uygun Fiyatlar

Hastalarımızı zor durumda bırakmadan uygun fiyata çözümler sunuyoruz.

Hemen Bilgi Al
0532 399 98 15

LOGO
kurtajfiyatlari
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz