İstenmeyen Gebelik

İstenmeyen Gebelik
İstenmeyen Gebelik

İstenmeyen Gebelik

İstenmeyen Gebelik
Düşünülmeyen istem dışı oluşan gebeliklerde bir doktor yardımı ile yapılan gebeliğin sonlandırılması işlemidir. İstenmeyen gebelik, kadınların korkularından birisidir. Böyle bir durumda eşinizle, ailenizle, arkadaşlarınızla ve doktorunuzla konuşup yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. İstenmeyen bir gebeliği sonlandırmak için bir kadın doğum uzmanına başvurulur ve öncelikle ultrason dahil olmak üzere jinekolojik muayene yapılır. Gebelik sonlandırma işlemi öncesi yapılacak olan bu muayenede gebeliğin yerleşimi ve kaç haftalık olduğu detaylı bir biçimde incelenmelidir. Gebelik haftası en son olan adet tarihinin ilk gününden itibaren hesaplanmaktadır. Ülkemizde uygulanmakta olan yasa gereği 10 haftalığa kadar istenmeyen gebeliklerin jinekolog tarafından sonlandırılmasına izin verilmiştir.

İstenmeyen Gebelik Uygulaması
Gebeliğin haftası ultrasonla belirlenip jinekolojik muayene yapıldıktan sonra vajina ve rahim ağzı mikroplardan arındırılıp dezenfekte edilir., Rahim ağzını sabitlemek için plastik bir alet vajinadan yerleştirilir. İstenmeyen gebelik hem lokal hem de genel anestezi altında yapılabilir. Lokal anestezi madde rahim ağzı içerisine enjekte edilir. Genel anestezi için anestezi uzmanı gerekli işlemleri başlatır. Çok ince plastik kanüller rahim ağzından rahim içerisine ittirilir. Bazı durumlarda rahim ağzı sert olabilir ya da gebelik 6. Haftanın üstünde olması sebebiyle daha geniş plastik kanüller kullanılır. Rahim ağzını genişletmek için özel olarak buji adı verilen aletler kullanılmaktadır. Kanül yerleştirildikten sonra kanüle bir enjektör yerleştirilir. Enjektörde oluşan vakum yardımı ile rahimin içi vakumla boşaltılır. Daha sonra, rahim içi küret denilen metal aletler kullanılarak rahimin bütünüyle boşaltıldığından emin olmak gerekebilir. Yapılan bu işlemden sonra kanül ve diğer tüm aletler çıkartırılır ve hasta 10 dakika kadar dinlendirilmeye alınmaktadır. Hasta eve gitmeye hazır olduğunda enfeksiyon riskini engellemek için antibiyotik verilebilir. Kürtaj işlemleri 6. Gebelik haftasına kadar olan gebeliklerde 5-10 dakika 6 ile 10 haftalık gebeliklerde10-20 dakika sürer.
Genel anestezi uygulandığında, hastanın uyuması, işlemin yapılması ve hastanın kendisine gelmesi 20-40 dakika arası sürmektedir. Operasyon sonrası rahimin (uterus) eski haline tekrar gelmesi için sıkışmasından dolayı bazı kramplar hissedilebilmektedir. Operasyon sonrası birkaç gün az miktarda kanama olabilir ve oldukça normaldir.

Neler Sunmaktayız

Acil Doktor

Acil olarak doktora ihtiyaç duyduğunuz anlarda yanınızdayız.

7/24 Destek

7/24 telefon desteğimiz ile doktorumuza ulaşabilirsiniz.

Gizlilik

Gizlilik ilkemiz ile hasta bilgilerimizi kimselerle paylaşmıyoruz.

Uygun Fiyatlar

Hastalarımızı zor durumda bırakmadan uygun fiyata çözümler sunuyoruz.

Hemen Bilgi Al
0532 399 98 15

LOGO
kurtajfiyatlari
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz